Bestilling bør være enkelt!

Velg tjeneste, finn beste alternativer

Bestilling bør være enkelt!

Velg tjeneste, finn beste alternativer

Tid og sted som passer deg

Med et klikk får du oversikt over klinikker i ditt område, tilgjengelige tider og priser. Så kan du velge det som passer deg ☺️


  • Test for trisomi 13, 18, & 21
  • Resultat innen 7 arbeidsdager
  • Fra uke 10+0
  • Fra 5990,-

Hva er NIPT ?

NIPT står for Non Invasive Prenatal Test. En blodprøve tas i armen på den gravide kvinnen uten risiko for fosteret. NIPT brukes fordi den er pålitelig innen genetisk fostersdiagnostikk. NIPT-skolen forklarer alt du behøver å vite.

Les mer


Harmony LogoRoche Logo

Samtale med spesialist

Ønsker du en samtale med en spesialist i gynekologi eller en ultralyd i forbindelse med graviditet? Lurer du på celleprøver, fertilitet, menstruasjonssmerter eller lignende ?

Du kan enkelt bestille time i bookingsystemet over.

Velg tjeneste

Online timebestilling på klinikker i Norge, betaling gjøres på klinikken. Om du har spørsmål eller må avbestille bare kontakt oss på hei@eddalabs.com eller på 46237611.

Resultater

Du får SMS-varsel med en gang din NIPT er ferdig. Logg inn med BankID for å se resultatet. Du som behøver videre hjelp kontaktes direkte og får støtte av erfarne spesialister.

NIPT-skolen

NIPT er fosterdiagnostikk. Bioteknologiloven sier at pasienten skal signere informert samtykke før fosterdiagnostikk. NIPT-skolen sikrer fullstendig informasjon før du gjør fosterdiagnostikk for å ivareta dine rettigheter som pasient.

Vi er Edda

Vi jobber for at du som gravid kvinne skal få forskningsbasert informasjon, slik at du kan gjøre et informert valg. Eksperter fra Skandinavia innen gynekologi, fostermedisin, neonatologi, barnemedisin, genetikk og etikk står bak Edda.


Les mer om oss

Finn autorisert klinikk

For å tilby NIPT må klinikken ha godkjenning fra Helsedirektoratet. Vi tilbyr kun booking ved klinikker som har godkjenning fra Helsedirektoratet. Velg en klinikk nær deg for ultralyd og prøvetaking.

Sikker datahåndtering via BankId

All informasjon om deg behandles i henhold til Norsk og Svensk lov. Våre analyser gjøres i Sverige. Vi henter ikke ut genetisk data utover det du bestiller. Vi sender ikke dine prøver til USA, Storbritania, Kina eller andre steder i verden.

Vanlige spørsmål

Analysen gjøres i Sverige, i Gøteborg eller Stockholm. Vi sender IKKE prøver til USA, Kina, Storbritannia eller Portugal slik som andre Norske klinikker. Din prøve analyseres med Harmony NIPT teknologi. Vi har bevisst valgt Harmony NIPT fordi teknologien er validert gjentatte ganger i forskningstudier. Harmony NIPT avdekker IKKE data om den gravide. Således vil du ikke oppleve at dine data brukes til noe du ikke har kontroll på. Det er fornuftig å undersøke i hvilket land ditt blod analyseres, og med hvilken teknologi, da ikke alle land har like regler som i Skandinavia.
Det finnes noen klinikker i Norge som nå tilbyr NIPT. Flere av de er klinikker som vi har samarbeid med. Alle klinikker som vi samarbeider med bruker en strukturert informasjonsmodell med NIPT-skolen som grunn for å sikre at du som kvinne får den informasjon du har rett på. På eddalabs.no kan du finne klinikker som tilbyr NIPT i Norge. Du kan også emaile admin@eddalabs.com ved spørsmål.
NIPT har en høyere treffsikkerhet enn ultralyd når det gjelder de genetiske tilstandene som vi analyserer for. Med høyere treffsikkerhet så mener vi færre falske positive og falske negative svar. Dette er hovedgrunnen til at man tar i bruk NIPT mer og mer. Gjennomfør NIPT - skolen, du har rett på fullstendig informasjon, den er gratis og da forstår du hva dette handler om.
Man må gjøre ultralyd før NIPT for å avklare hvor mange foster som finnes, hvor langt du er kommet slik at man vet at du har passert uke 10+0 og at det er et hjerte som slår. Dette er for å sikre at NIPT leverer beste treffsikkherhet. Les på NIPT-skolen så forstår du!
NIPT er en krevende genetisk analyse det er derfor den er dyr og tar lang tid. Det er en stegvis prosess som tar 7 dager. Det vil si at det ikke er bare å trykke på en knapp så gjøres analysen. Videre så er det mange kvalitetskontroller som må gjøres. Vi må vite at analysen gjøres i henhold til en strikt protokoll for å kunne stole på resultatet. I tillegg til analysedagene så tar det også tid fra blodprøven er tatt til selve analysen kan starte. Fordelen med å analysere med Edda er at laboratoriet jobber kvelder og helger. Det vil si at med en gang analysen er ferdig så får du svar, selv om det er en lørdag. En annen fordel er at analysen gjøres i Sverige, altså med nærmeste Harmony laboratorium til Norge. Vi sender IKKE prøver til USA, Kina, Portugal eller lignende slik som andre klinikker i Norge gjør. Ikke minst så er Harmony NIPT validert gjentatte ganger i forskningsstudier. Harmony NIPT avdekker IKKE data om den gravide. Således vil du ikke oppleve at dine data brukes til noe du ikke har kontroll på. Det er fornuftig å undersøke i hvilket land ditt blod analyseres, og med hvilken teknologi da ikke alle land har like regler som i Skandinavia.
Du kan gjøre NIPT fra uke 10+0 til uke 40. Treffsikkerheten er like god uasett når du gjør NIPT. De fleste tar NIPT mellom uke 11-13.
Du kan avbestille 24 timer før din avtalte tid. Bare kontakt oss her i chatten. Du betaler selvsagt ikke om du avbestiller din time.
NIPT ble lansert i 2012 og i Sverige så har vi ved Edda jobbet med NIPT lenge. NIPT i Norge er relativt nytt, av den grunn så finnes ikke private laboratorier. Alle private klinikker bruker derfor utenlandske laboratorier. Dette gjelder Aleris, Volvat og alle andre og det er viktig å vite for deg som pasient. Fordelen med å gå til en klinikk vi samarbeider med er at du får tilgang til de mest erfarne på NIPT i Skandinavia. Analysene gjøres i Sverige, i Gøteborg ( Life Genomics ) eller Stockholm ( Karolinska). Norske sykehus har også gjort sine analyser i Sverige de siste årene og vi er nøye på hvilke laboratorier som brukes når man jobber med genetikk. Vi sender IKKE prøver til USA, Kina, Storbritania eller Portugal slik som andre klinikker i Norge. Dette handler om datasikkerhet og innsikt i laboratorierutiner. Dette er bevisste valg fra vår side fordi ikke alle land har samme regler som i Skandinavia. Det finnes en rekke ulike NIPT teknologier. Vi har bevisst valgt å bruke Harmony NIPT som firmaet Roche har utviklet. Dette fordi Harmony NIPT er gransket gjentatte ganger i forskningstudier. Harmony NIPT er en rettet analyse, det vil si at metoden IKKE avdekker data om den gravide. Således vil du ikke oppleve at data om deg brukes til noe du ikke har kontroll på i fremtiden. Sist men ikke minst. Våre medarbeidere jobber daglig med fostermedisin, nyfødtmedisin og med syndrombarn på universitetssykehus i Sverige og Norge. Vi jobber daglig med kvinner og par som havner i vanskelige situasjoner. Det gjør at vi kan yte god hjelp til de som behøver støtte. Les gjerne mer på "Om oss siden" så ser du bakgrunnen til våre medarbeidere.
Det koster mellom 5990 til 9000 kroner å gjøre NIPT. Prisen varierer fra klinikk til klinikk. Du ser nøyaktig pris FØR du eventuelt booker ved ønsket klinikk. Prisen kommer på "Bekrefte reservasjon" siden. Husk at det er stor forskjell på type ultralyd som gjøres. Det er mer krevende å gjøre en avansert ultralydundersøkelse enn en enklere ultralydundersøkelse. Les gjerne leksjon 4 i NIPT-skolen som omhandler ultralyd. De ulike spesialistene tar ulik pris avhengig av hvilken ultralyd du ønsker deg. Alle klinikker som tilbyr NIPT via Edda gjør dette i regi av spesialister i gynekologi eller spesialutdannede ultralydjordmødre som har godkjenning fra Helsedirektoratet for å gjøre fosterdiagnostikk.

Bare å spørre om du lurer på noe !

Kontakt oss: hei@eddalabs.com